Újpesti zsiványok, a többit már tudjátok…

Kezd az MLSZ Fegyelmi Bizottsága egyre nevetségesebbé válni. Őrült nagy rasszizmus elleni harcukban már teljesen átvetődtek a ló túlsó oldalára. A Fradinak már jobban megérné havi büntetési bérletet váltani, mert jelenleg mindenért megbüntetik őket. Így van ezzel a Honvéd és a Diósgyőr is. A múlt héten azért, mert volt rajtuk sapka, ezen e héten pedig azért, mert nem. Közröhej tárgya, hogy fair play díjat adományoztak a Fradinak a rasszizmus elleni küzdelem elismeréseként, majd azzal a lendülettel megbüntetik őket cigányozásért. Ilyen a világon nincs, legalább a látszatra adott volna az MLSZ, amely kezd a Kisteleki vezette MLSZ morális és szakmai dilettantizmusához hasonlítani, pedig azt csak a Kovács Attila féle gittegylet tudta alulmúlni. Sportdiplomáciánk egyenlő a zsenge szitakötő finggal, nem véletlenül rajtunk statuálnak példát rasszista büntetés ügyében, pedig egy nappal korábban az Aranylabda átadásakor még az ország miniszterelnöke is ott virított Blatterék társaságában, mit sem sejtve a példátlan, minket sújtó büntetésről. Az ország bármely tisztségviselőjének jelenléte nem oszt, nem szoroz, le- és kinézett emberek a magyarok, mi vagyunk az erdőben a kilőhető vad, egyszerűen senkiknek néznek és azok is vagyunk. A románok is jócskán előttünk járnak ebben, pedig ők sem arról híresek, hogy különösebben tisztelnék őket..

A rasszizmus elleni harc valóban fontos, de nem szabad kiönteni a fürdővízzel a gyereket is. Talán meg kellene vizsgálni, hogy mit milyen szövegkörnyezetben mondanak. Ugyanis önmagában a „cigány” megnevezés nem sértő, nem is lehet az, ha van Országos Cigány Önkormányzat és tucatnyi olyan szervezet, amely a „cigány” nevet önmagán viseli. Jó, ha tudják, a „cigány” szót meghallva nem érzi ugyanazt a roma ember, mint a „nigger” szót hallva a színesbőrű. Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának összetétele is érdekes. Aki jogász, azok ügyvédek. Miért kell a Fegyelmi Bizottságba ügyvédeket tenni? Az ügyvéd ugyanis azt teszi, amit mondanak neki, most speciel azt, mindenkit minél jobban büntetni. Bírókat kellene ide kinevezni, akár nyugdíjas bírókat, akiket az MLSZ elnökének, valamint sleppjének a büntetési előírásai és elvárásai nem befolyásolnak. Ügyvéd ugyanis a megbízója érdekét képviseli, tehát nem pártatlan, nem is várható tőle el, neki a megbízója az MLSZ elnöke. Tehát én az MLSZ Fegyelmi Bizottságát nem tekintem pártatlannak, ennél fogva erre a feladatra véleményem szerint alkalmatlanok.


„Újpesti (fradista, kispesti, angyalföldi, diósgyőri stb.) cigányok, basszátok az anyátok. „

Eme rigmus hosszú-hosszú idő óta szurkolótábortól függetlenül a magyar stadionok része. Ez már a hatvanas években is hallható volt a Népstadionban, pedig akkor még nem verekedtek a szurkolótáborok, ordítva szidták egymást, majd meccs után megittak néhány üveg 5,20-as kőbányai világost és az, hogy rasszizmus, meg sem fordult a fejükben, gyanítom a fogalom értelmezésével is bajok voltak.

Most „okos” rasszizmus ellen küzdő MLSZ tisztségviselő, arra a feladatra mit mond, hogy miért büntessük meg őket, „hát kérem, nem huhognak ezek, biztosan cigányoznak, arra azt mondjuk, hogy rasszista, már büntethetünk is.” Tipikus ügyvédi felfogás. Az ellenfél szurkolótáborának felszólítása nemi közösülésre a legközelebbi hozzátartozójukkal abszolút nem probléma, csak a cigány szó kiejtése, az tűrhetetlen. Kvázi, anyát lehet baszni, csak ezt ne cigányok tegyék… Komikus megállapítás. Pedig az MLSZ FB ügyvédei gányolták ezt össze minden bizonnyal. Egy komoly MLSZ Fegyelmi Bizottságot kellene összeállítani, olyanokat delegálni, akiknek tekintélyük van, köztiszteletben állnak és pártatlanságukhoz nem férhet kétség. Akik meg tudják állapítani, hogy milyen megnyilvánulás rasszista és melyik nem, mit kell büntetni és mit nem, mi az, ami még belefér, mi az, ami nem. Erről kiadnak egy írásos anyagot minden klubnak, hogy tudják, hogy hol a határ. Most a határ ott van, ahol az ügyvédek húzzák, úgy, hogy tudjanak büntetni, mert az éves büntetési terv még nincs teljesítve.

 

A legjobb húzás azonban az lenne, ha a szurkolás más lenne, mást kiabálna kórusban a közönség. Abban ugyan mit találnának csavaros eszű ügyvédeink a Fegyelmi Bizottságban?

 

Néhány javasolt rigmus (amibe talán nem köthetnek bele):

 

Újpesti (franzstadti, kispesti, angyalföldi, diósgyőri stb.) zsiványok, a többit már tudjátok. .

Meleg MLSZ!!!

Álléálléó, álléálléó cumizó csecsszopó…

 

Tanult ügyvédeinknek fel lenne így adva a lecke. Mindent a rasszizmus eltörlésért tesznek, holott rasszizmusról szó sincs. Ha huhognak, niggereznek, banánnal hajigálnak tessék nyugodtan szigorúan büntetni. A cigány szó azonban nem rasszista, vagy legfeljebb annyira rasszista, mint a magyar, német, sváb, székely, angol, spanyol, katalán stb.

 

Ha a szurkolók között most csinálják a rendet, ez a szurkoláson is látszik, akkor az MLSZ-en belül is ideje lenne egy tavaszi nagytakarításnak. Főleg Fegyelmi Bizottság szinten…

 

Végre kezd jobb lenni a focink, gyűlik a közönség. Ennek a legnagyobb ellensége az MLSZ. Ott, ahol sok a néző, ott különösen figyel és garantáltan einstandolja a bevételt néhány mondvacsinált büntetéssel. Sőt, ha az előző héten is kreáltak valamit, akkor azok egyből visszaesők lettek, lehet súlyosabban büntetni. Ezzel ismét el fogják üldözni a szurkolókat, el fogják üldözni a befektetőket. A fociba a befektető, illetve a szponzor nem azért öl pénzt a klubjába, a magyar fociba, hogy a feneketlen zsebű MLSZ rátegye a kezét. Kistelekiéknek majdnem sikerült hasonló módszerekkel, plusz a Fradi kizárásával a magyar futball népszerűségét a bányabéka valaga alá taszítani. A magyar futball a poraiból felemelkedett és most ismét lefelé tart. Állítsa meg valaki, amíg nem késő, mert a bukáshoz bőven elég egy barom intézkedés. Az már megvan. Lassan elérik, hogy megint nem lesz néző a meccseken, de ez már miattuk lesz. A Real – Barcelona, Inter – Milan, Roma – Lazio, Bayern – Dortmund, Liverpool – Everton, Manchester United – Manchester City mérkőzéseken is hallatszanak jócskán egymást gyalázó versikék mindkét szurkolótáborból. Ez így volt 50 éve, így van most és így lesz 50 év múlva is. Ott mellette kiváló foci is van, valamint olyan labdarúgó szövetség, amit respektálnak a szurkolók és a játékosok is, mert tudják, hogy értük vannak. Az pedig egy régi magyar betegség. hogy a magyar szövetség úgy gondolja, hogy a futball és a játékosok vannak értük, és rózsaszín ködön keresztül élvezik a hatalmukat, amivel vissza is élnek.

Józan gondolkozású, korrekt, tiszteletreméltó MLSZ-szel könnyebb lenne, sokkal…