Pótselejtezőre kényszerültünk…

 

Igen, pótselejtezőt kell játszani labdarúgó válogatottunknak a 2016-os franciaországi EB részvételhez. Hatalmas balszerencsénk volt, de ne erre fogjuk, amikor kisorsolták a csoportokat, bizton aláírtuk volna a pótselejtezőt. A legjobb harmadikként való egyenes kijutás nem Konyában a 89. percben dőlt el, szidhatjuk a letteket, akiket mát abszolút nem érdekelt az egész, lehetett volna 0-0, de nem az lett. Ott dőlt el igazán, hogy a törökök megverték a cseheket Prágában, és ezért abszolút megérdemelték a kijutást egyenes ágon. Mi elbuktunk itthon Észak-Írország ellen az utolsó percekben majd Belfastban még azután, még akkor is, hogy az csak x lett. Bármelyik nem jön be, mi vagyunk a legjobb harmadikok. Viszont ezt mi így nem érdemeltük meg. Előttünk a lehetőség, bizonyítsuk be, hogy ott a helyünk az EB-n, a lehetséges ellenfelek, már tudjuk: Dánia, Írország, Norvégia és Szlovénia. Óva intek mindenkit attól, hogy kapásból azt mondja, hogy Szlovénia lenne nekünk a legjobb. Nem biztos. Úgy érzem, hogy bármelyiket is kapjuk 50-50 % a kijutás esélye.

Szidják sokan Király Gábort. Nem érdemli meg, a két meccsen kapott öt gólból legfeljebb a negyedik görög gólra mondhatjuk, hogy talán kijöhetett volna. Ezt viszont ő tudja és még a legkisebb bírálatot sem szeretnék arra az emberre mondani, aki hamarosan a legtöbb válogatottsággal rendelkező magyar futballista lesz. A kor a kapusoknál nem számít, ezt tudjuk, gondoljunk például Dino Zoffra, vagy Peter Shiltonra. Ki védene ugyan? Ha Dibusz Dénes véd és kap négy gólt, most leszednék a fejét a kapitánynak, hogy miért cserélt kapus poszton. Bogdán és Megyeri pedig padon ülve várja a lehetőséget. Tehát nálam továbbra is Király Gábor az első számú kapus. Fiola helye egyértelmű az elmúlt 20 évben senki nem játszott a magyar válogatottban ilyen jól jobb bekket. A belső védőkkel más a helyzet. Juhász Roland lelassult sebességben és fejben is, lásd az elpasszolt labdát Feröer ellen, majd ahogy lefordultak róla, az a gól teljesen az övé volt, neki a Videoton valószínűleg nem tett jót. Guzmiccsal ellentétben, akinek a lengyel légió nagyon jót tett. Nálam a másik belső védő Leandro lenne, aki ezt remekül játssza a Fradiban. Valamint Kádár lenne a bal bekk tehát pozíciót cserélnék, lehet mindkettőnek, plusz a védelemnek is jót tenne. A védekező középpályát úgy képzelném el első blikkre, hogy Elek és Tőzsér. Elek, ha megkapja szokásos sárga lapját, akkor jöhet Nagy Ádám. A következő sor nálam: Németh Gera, Dzsudzsák. Ehhez nem kell kommentár azt hiszem. Majd az ellenféltől függően a csatár Böde, vagy Nikolics. Azon múlna, hogy erőcsatárra lenne szükségünk vagy egy gyorsabb, mozgékonyabb csatárra. Én alapból Bödét tenném oda, számítva arra, hogy Leandro többször a löbbölős passzaival megtalálja, mint a Fradiban. Tehát a kezdő nálam így lenne: Király - Fiola, Guzmics, Leandro, Kádár – Elek, Tózsér – Németh, Gera, Dzsudzsák – Bóde.

Itt a selejtezők végén nem a mi kezünkben volt a sorsunk, néhány percen múlt, hogy egyenes ágon nem jutottunk ki. Most a mi kezünkben a sorsunk.

Kedves fiúk! Bizonyítsátok be, hogy jövőre ott a helyünk Franciaországban, bármelyik ellenfelet is sodorja felénk a sors.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!